Huidverzorgende make-up voor probleemhuiden: Emani make-up

Huiverzorgende make-up speciaal ontwikkelt voor mensen met huidproblemen zoals onder andere acne en rosacea”

Onlangs kwam ik in contact met Emani-makeup op het jaarlijkse Beauty Trade Festival in de Jaarbeurs te Utrecht. Ik ontmoette hier Michelle Doan, de founder & CEO van Emani-makeup. Zij vertelde mij hoe ze dit, inmiddels internationale, veganistische make-up merk heeft opgezet en wat haar filosofie is. Ook liet ze mij zien wat haar producten voor mijn huid kunnen betekenen.

De filosofie van Michelle Doan, founder & CEO of Emani-Makeup
Michelle studeerde fashion design en studeerde af. Gedurede haar studententijd kreeg ze last van acne met cyste vorming. Dat wil zeggen dat haar acne zo ernstig was dat ze grote diepe ontstekingen in haar huid ontwikkelde. “No matter what you wear or how great your hair looks, your skin is really important for how we feel.” Aldus Michelle. Haar huid voelde gezwollen en pijnlijk aan en het was een grote strijd om hier mee om te leren gaan voor haar. Ze heeft meerdere dermatologen bezocht en raakte erg onzeker door de uitstraling van haar huid. Ook heeft ze meerdere peelings ondergaan tot het punt waarop ze zelfs Roaccutane moest gaan slikken. Roaccutane is een medicijn dat alleen wordt ingezet wanneer alle mogelijke behandelingen geen succes hebben uitgewezen en de acne nog steeds voor grote innerlijke en uiterlijke veranderingen zorgt. Roaccutane brengt veel bijwerkingen met zich mee en het middel wordt echt als ‘eindstation’ gezien. Op een dag ontmoette ze een huidprofessional die haar leven veranderde. Ze kreeg bruikbare tips over ingrediënten die ze moest vermijden in haar make-up en huidverzorging. Het was een hele zoektocht om producten te kunnen vinden die deze ingrediënten niet bevatten. Tot grote frustratie van Michelle kon ze geen producten vinden die aansloten bij de eisen die haar probleemhuid stelde aan een product. Michelle is toen zelf haar eigen make-up merk Emani-makeup gestart. Dit merk is dus echt gericht op de verbetering en verzorging van probleemhuiden en gezonde huiden.


De ingrediënten
De producten bevatten natuurlijke ingrediënten, zijn vegan, glutenvrij, dierproefvrij, vrij van talc en parabenen en 100% huidvriendelijk. Deze make-up is gebaseerd op mineralen van natuurlijke en organische oorsprong. De makeup is vrij van petrochemicaliën en schadelijke stoffen. Ook zijn de producten verpakt in gerecycled en biologisch afbreekbaar papier.

“Bij het formuleren en verfijnen van onze make-up combineren we plantaardige en bloem extracten met drie belangrijke mineralen: mica, titaniumdioxide en ijzeroxiden. Mica is een transparant mineraal dat opalescent, mousserend of mat kan zijn. Het wordt vaak behandeld met ijzeroxiden om briljante, prachtige kleur-effecten te geven, waardoor het een geweldig ingrediënt voor make-up producten is. Ijzeroxiden zijn van nature voorkomend en variëren in kleur, afhankelijk van hoeveel water er aan toegevoegd wordt. Titaandioxide is een inerte aard mineraal die wordt gebruikt in cosmetica producten om de huid te beschermen tegen de schadelijke UVA / UVB stralen van de zon. Deze drie mineralen worden beschouwd als veilig en niet irriterend op bijna alle huidtypen, en vormen daarom de hoofdingrediënten van Emani.”

Naast deze ingrediënten worden er bewezen effectieve antioxidanten zoals Vitamine C toegevoegd aan de producten om de huid niet alleen te beschermen en verzorgen, maar ook te verbeteren.

De hand-picked producten door Michelle Doan
Michelle koos drie mooie producten voor mij uit, afgestemd op mijn huidtype. Als allereerst bracht ze de internationaal geliefde primer aan op basis van aloë vera.  De primer voelt fris aan op mijn huid en ik voel dat het product snel intrekt. Michelle vertelde mij dat deze primer ontworpen is om overtollig talg te absorberen, te voeden, te verzachten en bovenal intensief te hydrateren. Deze primer bevat 10 waardevolle organic extracten om de huid gezond te houden. Gingko Biloba extract stimuleert de microcirculatie. Kamille & Hamamelis extracten kalmeren de huid. Het sap van de Aloe Vera Barbadensis zorgt voor extra hydratatie.

Daarna bracht Michelle haar favoriete product aan: de creamy HD corrective concealer. Terwijl ze dit aanbracht had ik het idee dat ik niet voelde dat er veel op mijn huid ging. Alle producten van Emani-makeup geven je meer het gevoel dat je een huidverzorgingsproduct aan het aanbrengen bent. Het voelt heel anders aan dan een concealer die wat stugger is en echt in de huid geklopt moet worden, deze concealer voelde heel zacht en creamy aan.
Deze verzachtende en sterk gepigmenteerde formule is de beste concealer om donkere kringen, couperose, rosacea, pigmentvlekken, acnelittekens en andere oneffenheden perfect te camoufleren. Boordevol Vitamine C en natuurlijke plantaardige ingrediënten om de huid op te lichten en te verstevigen.” Aldus Michelle.

Michelle gaf aan dat mijn huid geen dekkende, liquid foundation nodig heeft. Ze koos daarom voor een minerale poederfoundation met een lichte matterende dekking. Deze poeder kan gebruikt worden als foundation of als finishing powder, zoals bij mij het geval was. “De talkvrije poeder egaliseert huidoneffenheden en geeft de gecombineerde, normale, acné, vette én gevoelige huid haar beste natuurlijke look.”


Mijn ogen had ik in de ochtend al zelf opgemaakt en dit heeft ze laten zitten. Om de look compleet te maken gebruikte ze een lip shine. Dit lipproduct bevat vitaminen en organische oliën om de lippen te verzorgen. Dit lipproduct bevat vitamine E, een krachtige antioxidant die de lippen intensief voedt.

De make-up look maakte ik thuis een paar dagen later makkelijk en snel na:


Wat een mooi merk om toe te voegen aan een salon of een huidtherapeutische praktijk. Veel huidklachten worden behandeld in dergelijke praktijken, maar het resultaat is voor een groot deel afhankelijk van de zelfmanagement van de cliënt. Door Emani-makeup te adviseren wordt voorkomen dat de huidklacht verergert of in stand gehouden wordt door drogisterij make-up met ingrediënten die niets doen voor de huid. Heb jij de producten van Emani-Makeup al geprobeerd?

Bedankt aan het hele team van Emani-makeup, in het bijzonder Michelle Doan, voor deze inspirerende ontmoeting en kennismaking! 

Producten bestellen
De aloë vera primer: http://www.emanimakeup.nl/emani/make-up/gezicht/perfect10-primer-serum.html
HD Corrective Concealer: http://www.emanimakeup.nl/emani/make-up/gezicht/hd-corrective-concealer-2-vitamine-c.html
Minerale poeder: http://www.emanimakeup.nl/emani/make-up/gezicht/flawless-matte-compact-foundation.html
Lip shine: http://www.emanimakeup.nl/emani/make-up/lips/lip-shine.html

Lees ook het interview met Michelle Doan op de blog Actually Anna!

10 questions for Michelle Doan, Founder and CEO of Emani CosmeticsLeave a Reply

Your email address will not be published.

*
*
*