Waarom toch die instagram hype over gezichtsoliën?

Er zijn momenteel meer dan 3.000 bekende essentiële oliën, waaronder 300 in de handel verkrijgbaar voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische, cosmetische, sanitaire en parfumindustrie. De extractie van deze oliën en hun gebruik in cosmeceuticals is in het laatste decennium toegenomen als ondergeschikte ingrediënten in crèmes en huidreinigingspreparaten. Deze oliën worden nu echter op de markt gebracht voor directe toepassing op de huid. Wat is de hype van gezichtsoliën en waarom zijn er honderden op dit moment op de markt?

De afgelopen tijd werd mijn Instagram tijdlijn overspoeld door foto’s of filmpjes van visagisten of meiden die hun make-up deden waarbij ze allemaal een gezichtsolie aanbrachten. De flesjes olie hadden iedere keer weer een ander fel kleurtje of bevatten zelfs stukjes bladgoud. De instagram-liefhebbers onder ons weten waar ik het over heb. Het product waar het allemaal om draaide was de 24k gold gezichtsolie van Farsali. De olie bestaat deels dus écht uit goud.

#Repost 💖 @j_make_up⠀ Spring glam🌷⠀ ⠀ #motd⠀ ⠀ @farsalicare Unicorn essence and Rose gold elixir to prep my skin (for all skin types)⠀ . . . from: @j_make_up⠀ -⠀ @farsalicare Unicorn Essence is an oil free solution that acts as a dual-purpose serum. It helps protect the skin from free radical damage, while preparing it for layering moisturizer or makeup application. When used as skincare, apply to a clean face before applying your day or nighttime moisturizer.⠀ It can be also used as an effective primer before applying your makeup/foundation. Start your makeup routine by applying 2-3 drops on your face and massaging it in. Then proceed with your makeup application. Can also be used an excellent eyeshadow primer!⠀ Use the @farsalicare 24k Rose Gold Elixir as a daily moisturizer or mix with your foundation, to keep your skin healthy and hydrated. The pure 24k Gold flakes absorb right into your skin, leaving your skin glowing and naturally radiant ✨⠀ 🔻⠀ 🌎 #SHOPNOW ➡️ www.farsali.com⠀ -⠀ #farsali #farsalicare #glowingskin #faceoil #24kgold #gold #goldskincare #rosegoldelixir #makegirlz #wakeupandmakeup #fcmakeup #makeupfeed #howtomakeup #makeupgoals #hudabeauty #talkthatmakeup #melformakeup #videosfashions #makeupvideoss #makeuptutorialsx0x #makeupclips #slave2beauty #hairmakeupdiary

A post shared by FARSÁLI – Beauty with Benefits (@farsalicare) on

Het product dat deze hype veroorzaakte bevat ook rozenbottelzaadolie, eerder gebruikt door indianen vanwege zijn helende eigenschappen. Het is weer populair geworden omdat het een rijke bron is van vitamine E, C, D, A en essentiële vetzuren. Cosmetische preparaten van rozenbottelolie worden gebruikt voor hydratatie, littekenvermindering, striae en erytheem in het gezicht met rosacea. De werking is natuurlijk wél afhankelijk van de concentratie rozenbottelzaadolie die daadwerkelijk in het product zit.

Oliën zijn zeer effectief voor het verwijderen van make-up en zijn de beste bron voor het reinigen van droge, uitgedroogde of gevoelige huid. Op dezelfde manier kunnen oliën die op het haar worden aangebracht helpen om de natuurlijke oliën van het haar te herstellen, die vaak worden ontdaan door het haar te veel te wassen. Gezichtsoliën helpen ook de hydratatie van de huid te verbeteren en de natuurlijke barrière van de huid te herstellen. Bovendien kunnen gezichtsoliën worden gebruikt in plaats van hydraterende crèmes of onder een moisturizer om transepidermaal vochtverlies in de vochtarme of atopische huid te voorkomen.

Maar deze oliën hebben een keerzijde. Gekleurde, geurige en glitterende gezichtsoliën kunnen huidirritatie, lichtgevoeligheid en mogelijk allergische reacties veroorzaken. Consumenten met op planten gebaseerde allergieën of een gevoelige huid moeten  de geurige oliën daarom vermijden.

#Repost 💖 @dee_undefined_ After joining in the hype in 2016, when all the beauty peeps were constantly praising this tiny white bottle and about trying it for almost a year (well half a year), this rose gold elixir is hands down my holy grail!! 🙌🏽 The little gold flecks in the bottle is very lightweight which disappears into the skin and the scent is also not over powering. You can use it as a primer or add few drops on your beauty sponge to blend ur foundation. Either way its supposed to result in a dewy finish.💗I personally apply it all over my face and leave a good 5-10 minute gap before applying any makeup wanting the oil to soak in as much as possible. This is my third bottle and surely wont be the last bc for me it was definitely worth the splurge. 👍🏼👍🏼 @farsalicare . . . from: @dee_undefined_ – Use the @farsalicare 24k Rose Gold Elixir as a daily moisturizer or mix with your foundation, to keep your skin healthy and hydrated. The pure 24k Gold flakes absorb right into your skin, leaving your skin glowing and naturally radiant ✨ 🔻 🌎 #SHOPNOW ➡️ www.farsali.com – #farsali #farsalicare #glowingskin #faceoil #24kgold #gold #goldskincare #rosegoldelixir #makegirlz #wakeupandmakeup #fcmakeup #makeupfeed #howtomakeup #makeupgoals #hudabeauty #talkthatmakeup #melformakeup #videosfashions #makeupvideoss #makeuptutorialsx0x #makeupclips #slave2beauty #hairmakeupdiary

A post shared by FARSÁLI – Beauty with Benefits (@farsalicare) on

Oliën hebben een lange weg afgelegd in cosmetische producten en hun productieproces is de afgelopen tien jaar verbeterd, waardoor ze gebruiksvriendelijk, niet -comedogeen en niet-vettig zijn. Oliën behoren op dit moment tot de beste producten in de cosmeceutische markt, maar pas op voor producten die een online hype veroorzaken. Door de hype gaan mensen namaak producten verkopen op websites zoals Aliexpress, met het gevaar dat je niet weet welke ingrediënten je op je huid smeert. Veel van deze namaak producten veroorzaken ernstige irritaties en ontstekingen aan de huid dus pas daar mee op. Ben jij ook enthousiast geworden over een gezichtsolie? Probeer hem dan eerst uit op de huid aan de binnenkant van je elleboog om te kijken of je een verkeerde huidreactie krijgt.

Bronnen: 
Dermatology News Leave a Reply

Your email address will not be published.

*
*
*