Kinderboek leert kinderen een belangrijke les


Rosaria Calafati, de auteur van het kinderboek “Ella the Enchanted Princess” schreef het boek twee jaar geleden. Als  overlevende van borstkanker weet de auteur hoe het voelt als mensen naar je kijken, omdat je er anders uit ziet. Calafati creërde de hoofdrolspeler voor het boek: Ella, een kale prinses.

“Mijn ervaring met kinderen en mijn ervaring met kanker is wat het allemaal heeft gestart” vertelt de moeder van zes kinderen Rosaria Calafati aan Yahoo Lifestyle. In haar eerste boek uit de Ella the Enchanted Princess-boekenreeks, staat Ella voor een groot probleem. Om een kasteel binnen te komen, moet ze een spiegelzaal passeren. Ze schaamt zich om eerst naar zichzelf te kijken, dus ze draagt een vermomming. Met wat hulp van Molly de spiegel beseft ze al snel dat de beste manier om langs de spiegels te gaan is om haar ware zelf te laten zien. De prinses leert dat wie ze is en hoe ze eruit ziet, genoeg is – een boodschap die Calafati wil dat kinderen die haar boek lezen, leren.

“Ik wil dat ze hun eigenwaarde kennen”, zegt Calafati, die in 1997 een lumpectomie en chemotherapie onderging, wat resulteerde in haar eigen haarverlies. “Ik wil dat ze weten, al is het alleen maar omdat ze van wetenschap of wiskunde houden tot het punt dat ze geen haar hebben, wat het ook is.. elke vorm van een handicap is net zo mooi en net zo waardevol.”

Calafati publiceerde het boek over Amazon al in oktober, maar kondigde onlangs haar partnerschap aan met de Baldie Movement, een non-profit organisatie die kale vrouwen en kinderen die haaruitval door kanker of alopecia ervaren helpt.  “Dit jaar verliezen meer dan 40.000 jonge meisjes en jongens hun haar aan chemotherapiebehandelingen en auto-immuunziekten zoals Alopecia,” legt de site uit.

Ideeën van schoonheid spelen een grote rol bij het zelfrespect van kinderen en zelfs hun mentale toestand. Studies hebben haarverlies gekoppeld aan ziektes als alopecia en geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie en een slecht zelfbeeld. Om deze reden vertelt psycholoog Vivian Diller aan Yahoo Lifestyle dat normuitdagende boeken zoals Ella van vitaal belang zijn om de ideeën van kinderen over de wereld en zichzelf vroegtijdig positief te beïnvloeden.”Je kunt ideeën in de hoofden van kinderen inbrengen die later meer waarde krijgen. Door middel van dit soort boeken kan de denkwijze van kinderen verbreden. Een personage met een gebrek aan haar stelt kinderen bloot aan het beeld van kaalheid en ziekte. Dat verband zal groeien in de loop der tijd gebaseerd op hun ervaringen” zegt ze.Leave a Reply

Your email address will not be published.

*
*
*