10 Beauty trends die je moet proberen in 2018

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? Jaarlijks surfen er ongeveer 48 miljoen beautylovers naar Pinterest. Op deze website kan je trends vinden op het gebied van o.a. fashion, skincare, interieur en beauty. Op Pinterest kan je een foto opslaan (pinnen) op je persoonlijke ‘bord’. In het afgelopen jaar is het aantal Pins in de categorie beauty met 75% gestegen. Vrouwen waren op zoek naar de laatste producten om te proberen en tips voor dagelijkse of party make-up looks.

1. Big lashes
Het afgelopen jaar waren wenkbrauwen hot. Volle, gekamde wenkbrauwen waren een trend in 2017. In 2018 blijft dit een trend, maar is er ook veel aandacht voor het krijgen van volle en lange wimpers. Het aantal zoekopdrachten is gestegen met +152%.

2. Olie
Je huid reinigen met een reiniger op oliebasis, je haar verzorgen met een olie, je lichaam insmeren met een olie.. noem het maar op. Het gebruiken van olie wordt dé trend voor 2018. Mensen zijn massaal op zoek naar de beste oil cleanser voor een zachte huid, een haarserum op oliebasis en verzorgende oliën voor het lichaam. Het aantal zoekopdrachten naar olie cleansers is gestegen met +555%.

3. 50 shades of skin
In 2018 wordt het steeds gebruikelijker dat make-up merken meerdere tinten foundation gaan uitbrengen dan voorheen. Op deze manier is er voor iedere huid een perfecte colour match. Het aantal zoekopdrachten naar complexion matching is gestegen met +378%.

4. Kort & lang haar
Zoals in 2017 de bob of lob helemaal in was, wordt 2018 het jaar van de korte pixie kapsels en lang haar. Het aantal zoekopdrachten naar pixie cut en long hair is gestegen met +130%.

5. Graphic nail art
In de wereld van nail art komen de speelse geometrische vormen weer in. Het aantal zoekopdrachten naar geometric nails is gestegen met +83%.6. Bright eyes

Een felle kleur oogpotlood op de waterlijn en spelen met oogschaduwkleuren zorgen voor een edgy make-up look. Vooral het aanbrengen van een felle kleur oogpotlood op de waterlijn wordt een van de grotere trends binnen de make-up scene.


7.Rolling stones

Wellicht heb je deze mooie apparaatjes al voorbij zien komen als een van de grootste trends op social media: de facial rollers. Vaak zijn deze massage tools gemaakt van een natuursteen om de huid te voorzien van een  stimulerende en verkoelende massage. Ook de dermaroller voorzien van naaldjes trekt de aandacht. Het aantal zoekopdrachten naar de trend derma roller is gestegen met +345%.

8. All – in – one
Het zoeken naar make-up producten tussen alle counters en schappen kan overweldigend zijn. Steeds meer mensen zijn op zoek naar all-in-one make-up kits. De zoekopdracht naar  make-up kit is gestegen met +147%.


9. Liptints

Een transparante liptint of een matte lipkleur is goedkoop te verkrijgen en geeft nét dat beetje extra kleur aan de lippen. In plaats van volledig dekkende lipkleuren worden subtiele lippen een van de trends van 2018. Er is een stijging van +414% pins binnen de zoekopdracht lip tint.


10. Wet and wild

Gladgestreken haar naar achteren met gel, haarlak en water wordt steeds meer gezien. Ook wavy, natuurlijke haarstijlen met subtiele krullen komen weer helemaal in. Zoekopdrachten voor slicked back hair en wavy hair stegen met +166%.

trends

Benieuwd naar mijn Christmas make-up look? Klik dan hier.
Benieuwd naar mijn New Years Eve make-up look? Klik dan hier. Leave a Reply

Your email address will not be published.

*
*
*